Kompassi on kokeneiden maailmanmatkaajien vuonna 2014 perustama matkatoimisto

Matkailu on meille intohimo ja elämäntapa. Meiltä saat loppuun asti vietyä henkilökohtaista ja hyväntuulista palvelua.

Haluamme toteuttaa sinulle elämäsi unohtumattomimman matkan. Sellaisen seikkailun, johon löydät tiesi vain meidän kauttamme.

Mielestämme onnistunut matka irrottaa mielen arkisesta aherruksesta, kartuttaa ymmärrystä itsestä sekä ympäröivästä maailmasta ja piirtää muistiin unohtumattomia hetkiä.

Tutustu tuleviin matkoihin

Reilun matkan lupaus

Matkatoimistomme keskittyy ekoturismiin. Tämä tarkoittaa sitä, että ostamme kohdemaissa kaikki palvelut paikallisessa omistuksessa olevilta palveluntarjoajilta ja huolehdimme lisäksi, että jokainen meille työskentelevä opas ja kantaja saa työstään asianmukaisen korvauksen. 

Haluamme näin työllistää kohdemaissa meille tuttuja ihmisiä, kehittää maiden elinkeinoelämää ja lisäksi edistää matkaajien sekä paikallisten ihmisten arvomaailmaa ympäristökeskeisemmäksi.

Suosimme perheyrityksiä. Meidän matkamme jäljiltä luontoon ei jää roskia tai muita pysyviä vahinkoja. Toivomme myös asiakkaidemme sitoutuvan näihin periaatteisiimme.

folke west

Folke West

Matkanjohtaja

Tein matkadokumentteja televisiolle kaksitoista vuotta 1991-2003. Tänä aikana vierailimme 108 eri maassa ja tuotimme lähes 400 matkaohjelmaa sekä läheltä, että kaukaa. Työmme oli rankkaa mutta antoisaa: Näimme lähes koko maailman, tapasimme mielenkiintoisia ihmisiä ja opimme ymmärtämään eri kulttuureita sekä historian merkityksen.

Lokakuussa 1995 kolahti kunnolla, kun saavuimme maahan, jonka kansa oli nääntymisen partaalla. Kaikesta oli huutava pula. Ruoka oli kortilla ja polttoaine loppu, mutta rattaat pyörivät kuitenkin. Periksi ei annettu. Kouluihin ja töihin käveltiin tai pyöräiltiin ja mikä ihmeellisintä kansan hymy ei hyytynyt. He jaksoivat ilota, laulaa ja tanssia. Tämä kaikki vaati kovaa luonnetta, joka teki minuun loputtoman vaikutuksen. Kuubasta tuli minun toinen kotimaani. Nyt 20 vuotta myöhemmin Kuuban taistelu jatkuu ja voitto häämöttää – juuri nyt on paras aika matkustaa Kuubaan kun maa on vielä aidommillaan!

Opastan teitä eri kiertomatkoilla kykyjeni mukaisesti – tulkaa mukaan ihmettelemään Kuubaa, sen luontoa, kaupunkeja ja kansaa.

Puhelin: 045 268 4066
Sähköposti: folkewest.travelclub@gmail.com

Lene Benavides

Liikunnanohjaaja

Lene Benavides on jo viitisen vuotta ilahduttanut Kuuban kiertomatkalaisia mukaansa tempaavilla aamujumpilla ja tahdikkailla tanssitreeneillä.

Monitaitoisella Lenellä on loppututkinto sekä Kuuban hotelli- ja ravintolakoulusta, että ammattitanssijan opistosta. Folke tapasi Lenen Vallankumousaukiolla Havannassa 2003 Fidel Castron vappupuheen aikana ja solmivat avioliiton vuonna 2007.

Lenen motto on, että tanssi ja liikunta on oltava hauskaa sekä vapautunutta. Kiertomatkojen aikana korostuu liikunnan tarve ja pitkien bussimatkojen jälkeen Lene vetää treenejä tilanteen mukaan ja olosuhteista riippuen. Liikkuessa puretaan sekä henkinen stressi, että jäykkiä jänteitä. Mikä parasta, samalla ehkä irtoaa myös muutama liikakilo! Moni kiertomatka loppuu rantahotelliin ja siellä Lene pitää liikunnallista hoviaan. Hänen pirteä olemuksensa saa porukan rentoutumaan ja nauttimaan liikunnan ilosta. Mikä sen parempaa kuin palata lomalta kintut kunnossa salsan ja cha-chan taiturina!

Lenen matkavinkki: Ota mukaan kunnon sporttitossut, sillä niillä hoituu parhaiten sekä liikunta, että shoppailuretket.